Pages


I made this widget at MyFlashFetish.com.

::Friends::

kiah keji!

::november 17,2011::
::00.25am::
::home!::

haish~ pukol doblas stengah dah kot.. aku still tak tido lagi wey.. mase study dulu, time2 ni lepak mamak lagi.. takpun bukak facebuk pastu tenung screen lappy, bosan.. tgk muke rumet yang syok main game.. takpun, meeting tergempar dekat lokasi2 rahsie.. ape lagi uols.. postmortem pasal manusia sekeliling.. ngumpat la.. haha actually, bukan la mengumpat, tapi sesi meluahkan perasaan.. haa kan bagus tu.. kan?

maybe sebab aku dah duduk kt rumah skarang, takde geng ar nk buat sesi luah perasaan.. balik2, cite ngan mak pasal drama2 tv yg spastic plastic semestinye.. takpun, menunggu makwe muncul kt celah2 chatting facebuk.. haha miss u lah! terlanjur cite pasal sesi luah perasaan ni, aku pun nk try luah2 jugak malam2 ni.. mane la tau, ape yg aku luah ni, ade yang terbace... pastu ade yang tersentap diri sendiri.. haha tu la yang aku nak sebenarnyer! padan muke ko kiah! jahat sgt...

aku ingat dulu.. suke adegan sentap menyentap mase study.. haha! dulik hape kan.. sronok dowh! tapi harini, aku bukan la nk sentap sape2.. cume nk habaq mai kt hangpa siket.. pasal story tragik yang sering berlaku di celahan retakan deretan bangunan menanti belah di kawasan sekitar opis aku kerja skrg... wah! ewan dh keje? *jgn nak ngendeng2.. gaji aku memang tak cukup nk sara diri sendiri.. lagikan nk tong tong uols teh O jekk.. 

takde kaitan dgn aku pun cite ni, tapi sangkut paut tu, ade la sikit... kalau terkene tangan, calau dek~ sakit.. biase la.. department office kan ade banyak kan.. ade management kiosk, HQ department, HR department.. setiap department sure2 la ade kerje masing2 kan.. kerje sendirik2 yang sure bos dh bg.. tapi! sebagai sebuah pejabat yang penuh dengan integriti lagi berdedikasi, sudah semestinya amalan tolong menolong sesama insan sangatlah di alu alukan kan? ape ntah lagi dgn insan2 yg lemah... so, dh takde dah istilah tolong menolong sesame pekerje... namun, istilah tolong menolong sesame department pula sgt penting.. ko mampooO! *sorry la uols... mmg kene tulis mcm ni.. kalau tak, lari plot! hahaha

hokey, disebabkan mereke tu dh kerje di bawah 1 bumbung, kene la tolong kan... walaupun tak ikhlas *aku tak... haha so, department ni tak kesah pun kalau department kiah yang lain suro tolong buat kerje dorg siket.. yela, mcm angkat sofa ke, pindah meje ke, vacum lantai ke.. *aik? dh mcm kerje cleaner aku rase... kene la tolong uols.. cube ko bayangkan, misalnyer kiah tu pregnant.. tak ke jatuh peranakan dier?? kan? sedangkan ade pekerje tu amek MC sbb jatuh peranakan kononyer, lagikan yg buyong cmtu.. LOL! dorg memang muke2 redha uols mase tolong tu.. maklumlah, slogan integriti memanipulasi keadaan!

tapi kan... tadi aku dengar sorg awek ni mengadu la.. dari department yang slalu ringan tulang menolong department kiah yg slalu banyak keje tu.. konon pindah barang la.. pindah sofa la.. berat kot! yolah, dah namo pon sesi luah perasaan kan.. die mintak tolong kt orang department kiah tu letakkan fail bos kt office dier.. fail yang sudah pasti lebih ringan dari helmet moto uols... itu saje.. budak tu pun hokey je.. nk di jadikan cerite.. si kiah2 kt department dier tu nampak uols!!! haa sudah.. uols nk tau ape kiah2 tu ckp kt budak yang awek ni suro letakkan fail itu? 

"siah (*bukan name sebenar).. lain kali ko tak payah tolong dorang tu.." dengan nada angkuh

*budak tu pun terpinge pinge

sekarang.. cube uols bg tau kt i, kenape i tak patut panggil betina kiah tu puki yang keji???? tell me! 

http://matcuoi.com
MySpace
< jage jage... ade yang memerati-kiah propa >



No comments:

Related Posts with Thumbnails