Pages


I made this widget at MyFlashFetish.com.

::Friends::

kekanak yang demam urat?? ♥

:: Tuesday::
::00.27::
::demam urat::



demam urat?? okey.. 1st tyme aku dengar.. sbb aku org bando kot? haha tak sedo diri.. adakah terlalu lame aku hidup di celahan bandar sampai aku tak tau adenyer demam urat itew? owh -.- damn sangat..  akak opis aku gtau.. kesimpulannyer, aku sendiri tengah "demam urat" skrg.. lenguh 1 badan nih~ cuti ahad haritu aku tido je kt rumah.. sungguh membazir.. dh la nk cuti susah, bos kedekut! damn lagi skali -.-
dalam demam2 urat ni, syok gak leset2 kt tilam.. pastu denga pulak cerite2 yang dibawa oleh sang angin.. ade je nk cite.. kaye betol orang kampung aku dengan fairy tale fairy tale ni.. korang ade?? hokey.. kali ni, mereke sangat bersemangat untuk bercerite tentang erti kasih sayang seorang nenek kepada cucunya.. bile aku dengar, tak payah aku nk berusaha terlalu keras untuk berfikir, terus dpt cam... budak dulu, ngn budak sekarang definitely different.. exactly different hokey! 

okey.. korang ade memori main masak2 tak dulu... mesti ade kan?? yang tak pernah tu, mybe duduk London kot? takpe2.. yang duduk London tu, mesti ade memori main catwalk2 ala2 Victoria Secret kan? kelas uols~ selain permainan ala2 kekeluargaan seperti masak2, pondok2, kawin2, jual2, mak2... mak2??  hazabedah sangat, mesti ade main police entry one to jaga, police mati perompak jaga.. main sembunyik sembunyi 1, 2, 3.. main baling selipar, main jadik2, main kejar2.. pastu kalau penat, mesti ade "chop!" ngahaha ade kan? sungguh extreme permainan2 itu.. aku mmg tabik sape2 yang ade main bende alah ni mase kecik2 dulu.. baru la kanak2 kan? okey2.. bile dah main2 se extreme tu, mesti ade tak puas hati kan.. gaduh2.. haha tak adil la... kire mate salah la.. dh cuit badan, tapi kate tak kene la.. pastu last2 ade yang nanges.. pastu tak nak kawan.. tapi! esok petang2 lepas balik skolah agama, ketok gak pintu rumah membe tu, ajak main.. hahaha gile lah! so damn rindu zaman tu.. 

okey guys.. itu dulu.... zaman tu, aku rase dh takde lagi pun sekarang.. kalau ade pun, aku tak tahu, sbb aku kn dh kerje.. tak sempat nk join budak2 tu sume main.. haha sebab ape aku ckp, budak dulu dengan sekarang lain? The true story is~ bebudak lorong rumah aku lor.. main mcm kite2 main mase kecik2 dulu.. main kejar2 la, cuit2 la, men basikal la.. nasib baik aku cakap.. ade lagi permainan tu dekat zaman skarang ni~ huhu okey2.. senang cerite, lepas tu.. sorg budak ni.. tak puas hati.. gitu gini punyer cerite, budak tu report kt nenek dier.. ngadu bagai nak rak ni.. kes 5 ayat, boleh jadik 5 perenggan... the hottest story is, nenek dier yang bijak pandai pergi buat report kt polis uols!! ko mampo?? skali lagi aku tanyer.. ikhlas.. ko mampooOO! pedehal la nenek dier buat cmtu? adakah ingin menuntut bela atas penghinaan yang telah dilemparkan keatas cucunya? ataupun, maruahnyer tercalar!? pening.. 

pada aku la.. we suppose to act more wisely. okey, mybe mmg hak nenek tu nk mempertahankan cucunya yang mungkin telah diperkotak katik kan.. yela, mase main tak adil kan.. sure2 la nenek tu nak mendapatkan keadilan yang setimpal utk cucunyer.. walhal demi menjaga keturunan baiknye! *matiler~ tapi nenek, sepatutnyer, hal budak2.. bialah budak2 settle.. trust them la.. tak payah la nk obvious sangat backup cucu tu nenek oi! okla.. bg peluang kt nenek tu back up cucu dier.. tp, pendapat aku, tak payah sampai report polis kot.. settle tepi sudah.. banyak lagi keje yg polis nk buat *walaupun ade takde je  

haish~ donia donia....

No comments:

Related Posts with Thumbnails