Pages


I made this widget at MyFlashFetish.com.

::Friends::

::kaca dengan intan tak same dek::

::center morning of monday::
::11 april 2011::
::304A::
::mood menganjing!::

awal pg, sume org dah tido kot.. tapi kalau nk tau, tyme2 ni la geng aku dok aktif menganjing! haha by the way, "menganjing" tu bermaksud erk... entah.. mcm sentap menyentap kot.. belum di iktiraf kt kamus lagi..so tak tau nk carik maksud kt mane.. lol!

*actually, aku nk taruk gambo intan... tp susah beno gamaknyer nk search kt google tu.. aku letak jela gamba brush tu... lebih kurang ke pong.. haha tak caye? akan ku buktikan!


*ishk! buat naya je.. hilang sgale ilmu aku... haha search sendirik.. malu cheq..
ok2... nk storey sikit pasal mana intan mane kace.. aku terpanggil utk membetolkan pandangan beberapa individu pasal statement non hado dorg tuh.. konon bijak! kan... ok2.. i give u the situation.. kt sebuah kampung yang permai, ade beberapa orang kampung yang sudah lame menetap kt situ.. kire otai la kan.. plg diva.. haha.. dah kertu pun, ade hati nk kate ko diva.. tak kose meks.. pastu, bencana demi bencana melanda, angin ribut menghempas pantai.. penduduk yang dah lame duduk kt situ, kire taraf diva gaduh... gaduh uols!! *cerite aku semakin merepek sikit..

dengan tibe2nyer, seorang budak yang kononyer penyelamat dunia la... dtg dari satu tempat yang nun jaoh di sane.. tak tahu ape2.. jalan dengan terkepitnye, tangan melambai, pakai sluar yenki pepetak, hanya duduk mendengar cerite org2 kampung.. sungguh kekwat! yang didengarnye, hanya sebelah pihak jerk... maklumlah, bile dh fighting2 ni, mesti ade pihak yang kuat ngn lemah.. budak perasan hero ni, dengo jela cite2 dari org kampung.. for sure la dorg cite segala kebaikan pasal pihak diva kertu yang kuat kan?! kan? sumpah sume yang dorg buat betol, sume still berada dijalan yang lurus.. diva kertu yang lemah terus terpinggir *fengsan

and so... budak yang tak tahu ape2 tu dengan berani, saksama, yakin dan tawaduknyer, keluarkan statement mcm ni... "sekarang, adek dah tau...yang mana satu intan, yang mane satu kaca".... wahh! adek ko kan..

MySpace

matila.. dh ko dengar sebelah pihak je, mampu nk buat press conference, pastu buat kesimpulan, org tu yang salah org ni betol?? nan hado dek.. ni abg nk habaq sikit kat hang.. hang ade tlinge kan? ada mata kan? ada mulot kan? dh tu.... tak reti2 ka hang nk dok diam2.. tiba2 hang dok belagak diva macam tau semuanye... buat semak keadaan je.. adek manes, abg bg cadangan sikit kt adek.. jaga sikit mulot hang na.. jejari manis hang tu.. *maklumla, skg org dok post kt fb je.. taip2 pakai jari.. lol! tak sepatutnye hang dok cerca diva2 kertu yang diam, tak nak melawan, sesenang hang ja.. haish.. ke hang takut hang plak yang kena cerca dek? maklumla.. diva2 kertu ni dh tua.. esok lusa matila mereka.. nk carik backup la kisahnye untuk ko teruskan hidup ko nnt? i bet ur tut tut is so small!! haish.. penat la..

dah jelas skg, intan mmg tak sama dengan kaca kan? tapi tak sure plak, dorg tau tak antara kaca dengan intan tu, mana lagi banyak berjasa? ade ko tgk org buat cermin rumah pakai intan? ade? ade!?

tapi aku rase, kalau uols rase intan tu cantik, aku tak stuju... sbb aku rase, ruby lagi cantik...

*kan ruby kan?

No comments:

Related Posts with Thumbnails