Pages


I made this widget at MyFlashFetish.com.

::Friends::

[olS aBOut ruMet]

::sunday::
::10.10.10::
::6.22pm::
::kepale+bengal+baru bgn tido::


from encyclopedia, Wikipedia, rumet bermaksud mamalia yang tinggal/ hidup/ menetap/ menatap/ mantap yang tinggal/ duduk/ baring/ berdiri/ melompat keriangan hari2 dalam bilik kite.. *loqlaq! oke oke.. entry kali ni, aku nk introduce my roomate di khalayak ramai! haaa.... maklum r, artis mcm i mmg simpan rumet utk tatapan awam! *hanj kan stetment.. sepanjang menetap secare halal di US...m ni, aku dh ade 3 org rumet.. mampu? tiap sidang tuka satu? haha adakah aku dibenci? adakah aku membenci mereke? adakah aku tipu? yeh! aku tipu....

nape nk tulis entry sal roomate? haa... adalah..ade beberape fakta menarik yg aku nk kongsi, aku rembat kt facebook sorang mamalia! tp sebelum tu.. nk kenal kn rupa insan bertuah yang pernah memohon dan berjaye jadik rumate aku.. biasela, kene wat temuduga dulu, pastu bla bla bla bla mcm ni mcm tu *bising la ko ewan!

hisyam: my 1st roomate, jadik roomate mase 1st yer~ org kampung ni! huhu die amek bio, aku amek Interior.. haha dh sah2 kt sini takde kimia langsung! hiks~ tp aku ngn dier close la.. klu org cakap ktorg takde kimia, tu sume plastic tesco punye orang!

td hisyam, ni halim.. rumet 2nd year... haaa pandai tak aku carik rumate, name dalam ahli keluarge alphabet yg same.. haha mamalia sorg ni mmg kaki jiwa muke kuat prasan skt... pose sane, pose sini... haha dier dk BM, IK.. meleps la gua ckp.. tak ramai lelaki amek major tuh.. so, korg dpt buat kesimpulan nape dier amek?? sejati kah? kendu? atau coverina? bole? haha sowy syg *jahat2

-
-
-
-
-
tada!!

MySpace

ni rumate 3rd year~syazwan.. baju biru..oh! dah lari dari sambungan alphabet yang di mahukan... hehe tp no hal.. dier course mate aku..so, senang lagi mudah nk berinteraksi, bermukadimah pasal assignment, pasal gosip! haha kali ni, aku betol2 berjaye mencari konklusi rumate yg ade kimia ngn aku.. sebagai contoh: *wahhh ayat.. klu aku tak bangun g kelas, dier for sure la tak bangun gak.. kalau aku bangun g kelas, pastu tido balik.. for five six seven la dier pun buat cmtuh! hahaha mampu? ko hade yop?

*baju hijau tu, bukan rumet, tp mcm rumet.. masih dalam barisan pemanggil sementare menunggu staf kami melayan anda.. *mcm col delivery mcD! muehehe course mate gak.. apad namenye.. so, mmg sah la nape dier tak jadik rumate? syarat pertama (alphabet name) pun dier tak lepas.. haha

jeng jeng jeng~
-
-
-
-
ni la artikel yang aku nk kongsi tadi.. copie dan paste dari facebook sorang mamalia.. pasal rumet

20 CARE NAK JADIKAN RUMET ANDA GILER!

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.


2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”


3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.


4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”


5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.


6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”


7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”


8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.


9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”


10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.


11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.


12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.


13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.


14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.


15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.


16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.


17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.


18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.


19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.


20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.



MySpace


*mampu ke uols??




6 comments:

AR ikang said...

hisyam tuh bdk mtrix ak dlu..wakaka..ex pdt..

ewan sazlly said...

lor.. yeke? kecik dunia... lg kecik otak burung unta~ hehe

the lovely life . . said...

hahahahaha , , kelakar gilerrr~~

Nur Farahin Azwa Rosli said...

abg wan.. hisyam tuh dak taekwando kn?? x sgke rumate abg wan lak. hahahaha,,

ewan sazlly said...

Nur Khairunnisa a.K.a nysaq: ketawe2!! haha

fara~ ha ah.. mase 1st year dulu..

penaberduri said...

hahahahahahahahaha..

Related Posts with Thumbnails