Pages


I made this widget at MyFlashFetish.com.

::Friends::

+cMne Nak baGi Firefox LaJU?!+

::thursday::
::oktober 14, 2010::
::5.31 am::
::loceng kebakaran ni buat hal lagi!! puks!::

oh -.- loceng kebakaran yg puks sgt.. apekah salah aku? hinggekan ko bunyi di hening pagi yg permai ini?? someone pliss do something!!! nk pindah......................

oke oke... kite buat macam takde pape.. anggap bunyi firedrill tu mcm kak nita kite punye suare.. nyanyi lagu ayam den lapek~ haha! mampu?? menggelongsor klua najis tlinge aku.. diam!!!


oke ewan.. arini, pagini, nk bg ilmu skt kt uols.. nk kongsi2.. sharing is caring right?? cmne nk bagi firefox korang yg mcm spesis mamalia gery tu laju sikit.. bole ke?? ade ke teknik2 kemutan nk bg laju?? hahaha hado uols.. dh spedo awal2 teknik2 ni... walaupun skrg org dok guna Google chrome yang canggih manggih tuh, tp bg peminat, penggemar firefox, uols should try! JANGAN RISAU YEA UNCLE2 & UNTY2.. nk FIREFOX korang mudah, laju, dan pantas, follow je care kt bawah ni....

MySpace

  1. selak uols punye firefox secepat mungkin.......
  2. masukan "about:config" pada address bar kat atas...pastu enter
  3. kemdian cari dan ubah "network.http.pipelining" dan "network.http.proxy.pipelining" menjadik "true"
  4. pastu, isikan "network.http.pipelining. maxrequests" antara 30-100 jerk... [smakin besar korang isik, semakin cepat! tp smpi 100 jerk.. overdose, aku tak jamin!]
  5. last but not least, uwaa! skieping london... korang right klik kt tikus tikus korang, pastu New->Interger, tuliskan "nglayout.initialpaint.delay" dengan 0 [kosong]
pastu, pake la FireFox uols cm biase, ha! pastu nmpk la perbezaan firefox skarang dengan yang korang gune dulu! kan kan??

dari meroyan mcm ni MySpace ----> jadik mcm ni MySpace

MySpace
teruja la tuh??

*slamat try!


No comments:

Related Posts with Thumbnails