Pages


I made this widget at MyFlashFetish.com.

::Friends::

+saYA tAk KejAr GLemEr.....

::thursday::
::25 november 2010::
::h35,307::
::home sick!!::

internet free mmg cm *****!!!.. sabo2.. 2 3 hari, tak leh nak on9 kot.. sian aku.. dah la sunyi, sorg2, bertemankan cengkerik je kt sini.. kriiikk kriiikk kriiikk... b4 nk balik kg ni.. eh? aku nk balik kg dh la! hepi gile!! nyiaayaya padahal, org len dh berambus 2 3 minggu awal dah.. cm tutt perangai..

oke2.. sminggu ni, aku ade blaja bende baru.. tapi, cm tajuk entry tuh, sumpah! aku mmg x kejar glamer... tp dorg yg dok stalker2 aku! uols tau tak, care2 nk lari dari di stalker? muehehe *verangan! oke, i have some proof for this statement! betol.... cikidout!

ReviEw bUku :: Harry Potter and The Deathly Hallows!!

::tuesday:
::november 23, 2010::
::2.10 am::
::sorg2, rumet dh balik::
::kriikk3 - cengkerik::

oriet.. mcm yg aku dh ura2 kan kt entry lepas, aku nk cite plak pasal review buku Harry Potter and The Deathly Hallows.. 1st tyme aku nk review buku dlm blog aku nih.. klu ade pape salah, uols buzz je aku ok kt comment tu.. kite sesame street la betolkan.. hehe kalau name2 watak ngn istilah2 yg uols blur2, pening2 lalat, silelah bertanya kt henchik google.. sesungguhnye beliau amat bermurah hati untuk menjawab setiap pertanyaan uols.... enjoyz!!


bEtoL!! KorAng aKAn di pApAH keLuaR dAri pAnggUNG WaYAng!!

::Sunday Night Fever!::
::21 november 2010::
::H35,307::
::let's dance!!::
::entry ni utk kawan yg jauh dimata dekat dihati... Dr. zaza::

betol!! sumpah aku tak teypo!! uols akan dipapah keluar dari panggung wayang!! kngerian tanpa hantu, ketakutan tanpa kata-kata, kesayuan tanpa dialog dan keinsafan yang mendalam sehingga ke lubuk hati malah boleh membuatkan popcorn aku jatuh kt lantai 2 kali... 2kali ok! di ulang, 2 KALI!! so atas minat yg mendalam, uols should have to experience it yourself! best gile cite ni.. uols tak akan rugi.. kecuali if popcorn jatuh kan lantai la.. 2 kali plak tuh, mcm aku.. rugi2.. oke2... tgk triller cite ni.. pedulikan kate org.. enjoyz!


stop kn dulu lagu yg sedap kt bawah tuh... baru la fell nk menghayati setiap bunyi yang ade.. hik3

[baJu rAye bErwarne meRAh]

::rAYe pertama Aidil Adha 1431H::
::h35,307::
::USM penang::

Allah hu akhbar.. Allah hu akhbar..
Allah hu akhbar walillah ilham..

''takbir raya adalah slogan jihad. Ia pernyataan benarnya janji Allah untuk menolong hamba-hambanya yang berjuang. Memberikan kekuatan dan kemenangan kepada tentera Islam.."

tahun ni, raye haji kt penang.. 1st tyme aku tak balik kampung untuk beraye.. 1st tyme aku beraye kt tempat orang.. mungkin, nila pengorbanan yg aku kene buat untuk aidil adha 1431H tahun ni.. sedih lor, tak dapat balik raya.. takbir kt masjid, nmpkla muke2 dak2 usm yg tak balik gak.. the true story is, aku nmpk sume dok sedih.. sambil bertakbir, sambil kesat airmata.. tak tahan sebak la kot.. igt kg.. sob3.. aku? of course my dearest darling.. sewatak ngn dorg tu sume.. kawan aku ckp, walaupun kita rase kosong tyme raye kt tempat orang, tp, kawan still ade nk share kegembiraan hary rayye.. kan.. similar to what i am thinking..

[preparation for this raya]

+cHeck LiSt ePisod 2+finAL EpisOD+LAngkaWi+!!

::monday blue::
::15november 2010::
::h35,307A.. rumet aku 307B::
::yg nk exam, slamat menulis!! haha::

fuh!! mengikut tarikh kat atas, ini bermakne, dh sebulan aku tak merepek mkn kerepek dlm blog.... mane etika ko sebagai seorang new blogger henchik ewan!? manew2!! huh.. kurang beretika nmpknye kali nie.. huhu ala.. nk wat cmne awek, bizi itu mengatasi segalanye~ final projek, assignment sakinah, presentation.. *tp, semuanye aku submit lambat!! hak3! tak gune ko ewan.. sbb tu la aku tak update blog.. bole diterime??

oke2.. aritu check list episod 1, aku buat senarai2 adek2 cik list yang manis lagi santek.. hihi.. sgt2 bergune oke.. aku buat check list tuh sebenarnye aku nk g bercuti... yay!! ewan pergi bercoti! yaw!! uols bole la amek2 ape yg patut kt check list tuh.. bukan ape, kene bersedia awal.. nnt kalau tak cukup barang tyme2 nk gune, susah plak... mesti korang berapi klu korg mintak seswatu kt org len, pastu dorg cakap cmni.. "kite ni atas kapal cik puan, tapi takpe la yer.. nanti saya suro tukang urut saya tu tunggang penyu, pergi pulau , carik kedai mane2 beli minyak cengkih awak..ok!" hahahaha! i like!! klu uols tak tau, g selongkar cite PISAU CUKUR... best siot!! Favorited ever!! hahaha oke2.. fokus~

http://matcuoi.com
-
-
-
http://matcuoi.com

eh sori.. haha tak tahan nk gelak kuat2.. sbb cite tu mmg best!! oke.. fokus.. aku p bercuti kt langkawi la aritu... ngn dak2 studio ID 300 (interior design) aku.. wooo syok! g langkawi.. WOOO lagik skalik.. syok! hehe.. g 3 hari 2 malam.. start 15 tula.. sampai 17 oktober... punye mewah tak mewah percutian weols ni, ktorg duduk kt kondo apartment ok!! marbeles! plesing org kayo sumonyo... century suria condominium .. tak caye.. klik2!! *jeles semangkuk kan hangpa?

[woohaa!!! cantik shoot korg]

+cHeck LiSt ePisod 1+

::friday::
::october 15, 2010::
::h35,307::
::monink so nyaman2::

argh!!!! apehal ewan?? apehal2!! entah la.. harini rase cm srosion tol.. [sronok+tension=srosion] bole? haha check list.. check list... ko nak g mane ewan?? btw.. this is all about Ewan's check list.. chi ki dout!

::done::

+cMne Nak baGi Firefox LaJU?!+

::thursday::
::oktober 14, 2010::
::5.31 am::
::loceng kebakaran ni buat hal lagi!! puks!::

oh -.- loceng kebakaran yg puks sgt.. apekah salah aku? hinggekan ko bunyi di hening pagi yg permai ini?? someone pliss do something!!! nk pindah......................

oke oke... kite buat macam takde pape.. anggap bunyi firedrill tu mcm kak nita kite punye suare.. nyanyi lagu ayam den lapek~ haha! mampu?? menggelongsor klua najis tlinge aku.. diam!!!


oke ewan.. arini, pagini, nk bg ilmu skt kt uols.. nk kongsi2.. sharing is caring right?? cmne nk bagi firefox korang yg mcm spesis mamalia gery tu laju sikit.. bole ke?? ade ke teknik2 kemutan nk bg laju?? hahaha hado uols.. dh spedo awal2 teknik2 ni... walaupun skrg org dok guna Google chrome yang canggih manggih tuh, tp bg peminat, penggemar firefox, uols should try! JANGAN RISAU YEA UNCLE2 & UNTY2.. nk FIREFOX korang mudah, laju, dan pantas, follow je care kt bawah ni....

MySpace

[olS aBOut ruMet]

::sunday::
::10.10.10::
::6.22pm::
::kepale+bengal+baru bgn tido::


from encyclopedia, Wikipedia, rumet bermaksud mamalia yang tinggal/ hidup/ menetap/ menatap/ mantap yang tinggal/ duduk/ baring/ berdiri/ melompat keriangan hari2 dalam bilik kite.. *loqlaq! oke oke.. entry kali ni, aku nk introduce my roomate di khalayak ramai! haaa.... maklum r, artis mcm i mmg simpan rumet utk tatapan awam! *hanj kan stetment.. sepanjang menetap secare halal di US...m ni, aku dh ade 3 org rumet.. mampu? tiap sidang tuka satu? haha adakah aku dibenci? adakah aku membenci mereke? adakah aku tipu? yeh! aku tipu....

nape nk tulis entry sal roomate? haa... adalah..ade beberape fakta menarik yg aku nk kongsi, aku rembat kt facebook sorang mamalia! tp sebelum tu.. nk kenal kn rupa insan bertuah yang pernah memohon dan berjaye jadik rumate aku.. biasela, kene wat temuduga dulu, pastu bla bla bla bla mcm ni mcm tu *bising la ko ewan!

hisyam: my 1st roomate, jadik roomate mase 1st yer~ org kampung ni! huhu die amek bio, aku amek Interior.. haha dh sah2 kt sini takde kimia langsung! hiks~ tp aku ngn dier close la.. klu org cakap ktorg takde kimia, tu sume plastic tesco punye orang!

[contESt seNYuman mANeh]

::thursday::::October 7::
::12.49 pm::
::h35,307::
::mood~saya seleseme cikgu!::

arini aku buat satu bende jahat.. aku tak pergi kelas pagi! haaaaha... tak cukup jahat ke? disebabkan tak pergi kelas, aku amek kesempatan mase yang begitu banyak terbuang untuk surf internet~ *prom pram prom pram aku excited nk join contest senyuman maneh! wow! dah lame pihak penganjur promote suo join.. memandangkan aku pun tak pernah skalik berjinak-jinak dengan ape2 contest kt blog sbelum ni, *1st tyme nih.. aku pun join Gadis manje.. eh? haha ... membe ni! *harapan2

MySpace

tadaa!! ni la rupe sebenar Gadis Kampung Separa Bandar tu... shantek... *bodek.. haha ni la contest nye.. thax anis sbb invited aku join contest ko! excited

+eDisi BumPer+

::kunci bilik hilang!::
::October 6, 2010::
::Wednesday::
::h35,307::

wah wah wah... padan muke ko ewan sazlly, kunci bilik hilang~ PadaN! rasekan.. huhuhu lek r, cool bebeh.. jap lg jumpe lah tu~
MySpace

ok.. edisi bumper.. untuk bercerite pasal raye yg lepas ni.. rangkuman cite2 sebelum, semase ngn selepas raye dari kaca mata dan lapisan perut aku jerk.. sebelum balik kg raye, tak sempat delo nk update blog.. maklumla... banyak sangat jemputan berbuka puase! Alhamdulillah.. semenjak menang bla bla bla bla........*parap u! (shut up u!)


[sebelum]

!! iTU ke namEnye paDi?? !!

::sikit lagi nk buka pose::
::August 29, 2010::
::sunday fever::
::h35,307::

eh? aku dengar pakcik zul kafe air tu menyanyi!! hahahaha lagu ape ntah... lebih kurang mcm ni... "♫ ♥ ♫pipi pauh di layang, alis matanya lentik.. ♥ ♫" mcm lagu hail amir je.. korang tak kenal ke? ok... google search.. malas nk layan korang.. by the way, superb la cik zul! mesti slalu g karok BJ ni.. muahaha

pagi td baru sampai dari kuala nerang kedah, g bercuti kt rumah anip.. nk kenal ngn anip? p blogspot dier, aku promote free ni :: anip .. die single available.. sbb dier dah menjanda skg.. so, tackle la, ape lg! tu pun aku nk ajo ke.. huhu

seronok la jugak bercuti kt uma anip.. thax anip sbb bawak aku dan mamalia2 lain pergi bercuti kt uma ko.. pakej percutian, 3hari 2 malam.. best gak jalan2 kt kedah.. pemandangan menarik.. ade sawah padi, kebun getah, sungai.. wooha! ko nak rase?? lagi2 tyme bulan pose+panas terik.. macam rasa sayang hey plak!

aku dh sematkan piniti keriangan bersama pin2 kenangan yang indah2 untuk tatapan bersama.. yela, sian korang tak dapat ikut.. tgk gambo pun ok kan? kan nyah?

~sEkepiNg kERtas~

::happy Friday!!::
::holiday~nuzul AL-Quran::
::august 27,2010::
::mood~ excited!::
::H35,307::

fuhh! baru abes sidai baju.. entries:: ~sEkepiNg kERtas~.. ha.. ape tuh?? ape tuh! ini kertas bukan sebarang kertas.. "kertas ni di buat khas dengan hasil nukilan yang sangat berharga di dalamnya hatta tidak mampu dimiliki oleh sebarang insan kudus tanpa mengenal maksud apa itu setitik peluh..." waa!! hebat ko berkata-kata henchik ewan sazlly?? kan... haha.. dah2, name saintifiknye sekerul ijazah.. ko ade? aku takde lagi.. taun depan baru dapat..

walaupun felling2 konvo tu dah basi, tp teringat gak nk buat bende ni.. so, entries 'sekeping kertas' ini diterbitkan untuk memberi penghargaan yang tidak seberapa dari insan paling kiute ini kepade mamalia2 yang berkenaan.. kalau nk di ikutkan memang la ramai.. tp mamalia2 ni la yang paling rapat ngn aku.. mamalia2 ni gak la yang telah merembeskan lemak2 mereka untuk memberi haba kepada aku dan kengkawan supaya ktorg hidup dengan lebih sempurna.. sweet kan!??

!!! yANg teRistiMewa !!!

::Wednesday::
::august 25, 2010::
::mood~ angin sepoi-sepoi::
::fizikal~ mata kecik mcm nk tgk dlm lubang sbb ngantuk::
::condition aku~arghhhH!!~::

nape aku still meraung kt my condition.. sebab... sebab... sebab.. saat ni, aku belum tido2 lagi! WTF!!! mataku yang ayu berkedik kedip sayu... plis~ pejam la dikau..

tapi!! tak bole lagi... i have something special utk someone.. haaa!
mcm tajuk entries kali ni... bukan ape.. mamalia ni sebok suo aku sebut name dier kt blog semut ni... banyak banyak plak tuh! mampu ke korang ade sahabat mamalia mcm tuh???! huaaa! <span class= u make me so blushing la dalim...

ok.. mamalia ni kawan aku... namenye emiliya natasha marjinatun nisak.. haa!! korang ade name kawan sepanjang, sehebat, serumit, sesusah tuh? hahaha sian suami die nk akad nikah nnt kan.. sian kt abg suhaimi......... suhaimi??? jeng jeng jeng! sape tuh?! hahaha
-
-
-
-
-
-

+yanG maLAng JangAN di lupA+

::Wednesday::
::august 25, 2010::
::mood~ lagu raye::
::roomate~ ngah mimpi episod 11::
::condition aku~ still INSOMNIA!! :: arghhhH!!~

*mcm amin kawan aku pun ade kan?*


ape kaitan gamba mamalia kiute ni dengan post aku??! sesat kot... die ke insan yang malang tuh?? cm title aku? gaye cm comel boleh tak.. haha whatever~ dier artis jemputan untuk wall aku kali ni! haha mampu? ko ade? MySpace


neW yeAr Tyme!~


mungkin agak lambat, tp, still having the new year soul.. hehe, so, HAPPY NEW YEAR to all of u... best wishes for everything, everything what do u want to do, everything what do want to feel, everything what do u want to hope.. hope so...

2010: angka yang cm best... by the way, permulaan 2010 banyak memberi aku dugaan yang berat utk aku tempoh dalam hidup..

2010: aku dh jadi ketua keluarga skg...

2010: menjadikan aku lebih dewasa, lebih dewasa dan lebih dewasa

ewan!! gud luck for your 2010~!
Related Posts with Thumbnails