Pages


I made this widget at MyFlashFetish.com.

::Friends::

+sebUah penGharaPAn+

::tuesday::
::november 24,2009::
::home sweet home::


sEswatu... hoho aku dh ade kat uma pun.. ari2 aku tido awal... ari2 aku bgn awal.. bagusnyer!! yippie~ (^)_(^) jarang berlaku kat org cm aku nih....

bgn pagi, aku tgk kartun kt tv3.. spidermen+ultraman maX+conan edogawa.. hikhik layan kan je.. best gak ape..xcaye, g tgk sendirik... hehehe



tp tu bukan le main topic utk new post aku kali nih.... pagi tadi, mase belum mandi+ngah sarapan pulut pangGang 2 ketul ngn kasui 3 potong+air sUam+tgk tv=kenyang, aku ade la bace satu blog sang blogger ni... erkk, xsilap, Another memory.. aku rase dier ngh sakit skg..batuk2 yang kua darah tuh.. siannyer... moge dier sihat.. pastu, bace post2 dier yang lain.. ade 1 post bertarikH 19 NOVEMBER 2009..

xsilap la... warkah Untuk Abah~ aku kagum ngn ketabahan yang sang blogger nie tunjukkan.. dier mmg tabah.. tarikh yang sama, 3 tahun lepas... 19 NOVEMBER 2006, abah dier telah kembali bertemu illahi.. mgkin hal nie dianggap biase oleh sape sape jew.. tp membacakan kisah yang dier tulis tuh, baru aku sedar.... betapa beratnya bebanan yang dipikul, betape besarnya pengorbanan yang die curah, dan sebesar alam gak ketabahan yang die tunjukkan... tiap tahun bile tiba tarikh tersebut, dier akan menulis warkah utk abah.. die akan mengunjungi pusara ayahnyer pada tarikh yang sama.. sedekahkan alfatihah dan bacaan yassin.. aku pasti, pahala tersebut mesti sampai kepada abahnye.. aku pasti!! betol kata Rasullullah saw.. cume 3 perkara yang akan dibawa selepas mati... salah satunya, doa anak yang soleh mahupun solehah~ tambah simpati... mak si blogger juga sudah tiada.. die mengharapkan kedua ibubapanya bersama di atas sana... terharu sgt aku....

penGorbanan dier sbg Abg, dier dgn along jage adik2 dieorang dgn baik... die bg pendidikan terbaik walaupun x sebaik didikan kedua ibu bapanya.... sebak aku bace tulisan2 dier... hrmm.. semoge ALLAH mengampuni kedua mak ngn abah dier... semoge ditempatkan dgn golongan umat Mu yang diredhai... dan semoge, si blogger dpt jage adik2 dier, dan harap dpt perbaiki hidup supaya jd lbh baik.... amin~

ermm... pernah gak aku terpikir, klu aku kat tempat dier..... klu situasi dier terjadi kat aku.. wallahualam... aku penah gak pk, aku anak sulong.. aku la yang nk protect adik2 aku, nk didik adik2 aku smpi jadi org... pastu, nk jage org tua aku... lbh2 lagi klu aku dh senang... nasib manusia tu ALLAh dh suratkan, lain2, masing2.... moge2 aku kuat nk tempuhi semuanyer.. amin~

1 comment:

Abdul Kadir Ismail said...

Aku harap ko bersabar wan...
Semua nie ujian dan cabaran...
Insya'allah, kegembiraan akan datang pada pengakhiran... Sayang ko... =)

Related Posts with Thumbnails